Vastab hambaarst Ivo Ost

Ivo Ost Haridus: Tartu Ülikool Stomatoloogia eriala 1995-2000 Töökoht: Stomms OÜ Hambaravi, Pae 25, II korrus Erialased huvid: ravi, kirurgia, proteesimine, implantoloogia
Seotud asutusega:
· Stomms OÜ Pae 25, II korrus, Tallinn
Airi küsis
23. sept 2020 16:30
Mul on põsk paistes ja ma ei tea mis edasi teha ka. Mulle kirjutati rohtu nimega Duracef 500mg ja pidin võtma esimene päev 2tk korraga 1 kapsli. Mis võimalused on veel, et paistetus ära läheks mu näo pealt? Aga täna...
hambaarst Ivo Ost vastas
23. sept 2020 20:41
Paistetuse (subperiostaal abstessi) puhul tehakse tavaliselt sisselõige igemele, et mäda väljuks. Päeale mäda väljumist paistetus kaob üsna kiiresti. Enamustel juhutel pole sellise asja puhul vajadust antibiootikume võtta. Soovitan pöörduda abstsessiga hambaarsti poole.
Liine küsis
19. sept 2020
Tere, Mulle tehti augmentatsiooni operatsioon. 5 aastat tagasi tehti ka enne implantaadi panekut, kõik läks väga hästi. Seekord läks millegipärast haav mädanema, ise ma sellest aru ei saanudki, alles niite välja võttes hakkas haav mäda välja ajama, see puhastati ja...
hambaarst Ivo Ost vastas
20. sept 2020
Luu transplantaat kupub kaduma augmentatsioonipiirkonnast, kui seda piirkonda pole stabiliseeritud, tavliselt tehakse seda kas membraaniga või patsiendi enda luuplokkidega, vahest kasutatakse ka uuema põlvkonna materjale mis haavas kõvastuvad ja juba peale operatsiooni on luukuju taastatud ja suhteliselt stabiilne. Mis tehnikat...
Jane küsis
19. sept 2020
Tere! Mulle tehti 3 päeva tagasi ülemise lõualuu luu kasvatamise protseduur. Kõik sujus arsti hinnangul kenasti. Järgmisel päeval hakkasin ka AB võtma. Aga teiseks päevaks tursus põsk päris korralikult üles. Andsin endale rahu ja puhkust. Tänaseks olen 5 AB ära...
hambaarst Ivo Ost vastas
20. sept 2020
See kuidas paistetus ära kaob sõltub enamasti patsiendi organismist, ABd tuleks edasi võtta kuuri lõpuni. Tavaliselt rahuneb kõik kenasti, kuid kui kiiresti, ei ole võimalik ette ennustada. Kui asi paremkas nädalaga ei lähe, tasuks ennast oma arstile näidata.
Sirle küsis
16. sept 2020
Tere! Soov oleks panna 2 hambaimplantaati. Konsultatsioonil selgus, et kogumaksumuseks oleks 5000€. Ise arvestasin umbes nii 3000€ maksimaalselt. On see normaalne? Ehk oskate soovitada mingit mõistlikuma hinnakirjaga kliinikut või teate võimalusi, kuidas antud summat alla saada?
hambaarst Ivo Ost vastas
16. sept 2020
Soovitan uurida erinevatest kliinikutest, hinnad võivad olla erinevad. Kui tegemist lihtsa implantatsiooniga, mis ei vaja luuplastikat jms, siis tavalislt hind nii kõrgeks ei lähe.
Isabel küsis
12. sept 2020
Tere! Mulle paigaldati ülalõualuu implantaat, millele arst pani kõrge korgi. Ta ei öelnud mulle selgesõnaliselt, et selle poolega ei tohi midagi närida. Sõin selle poolega, nagu tavaliselt (ei närinud kõva toitu, aga mingi pala võis implantaati liigutada). Kuu aja pärast...
hambaarst Ivo Ost vastas
13. sept 2020
Siinuse põhja (põskkoopa põhja) tõstmisega teostatavad implantatsioonid on keerulised ja ebaõnnestumisi selliste protseduuride puhul võib juhtuda. Ebaõnnestumise protsent võib olla kõrgem kui tavaimplantatsiooni puhul, kui implantaat on täes ulatuses stabiilselt luu sees - see on alati kindlam, kuid mitte alati...
Riin küsis
26. aug 2020
Tere Käisin 25. augustil eemaldamas alumist vasakpoolset tarkusehammast. Protseduur viidi läbi operatsioonina ning selle vahepeal tehti veel 2 tuimestavat süsti, kuna tundsin vahepeal valu. Pärast katkist hammast vaadates näitas kirurg justkui närvikanalit, mille tõttu võiski valu tekkida. (kokku siis tehti...
hambaarst Ivo Ost vastas
27. aug 2020
Peale alumise tarkushamba eemaldamist (eriti kui selle juured kolmiknärvi alumisele harule lähedal) võib tõesti juhtuda, et tekivad sellised sümptomid - alalõua tuimus või surinad (paresteesiad). Üldjuhul mööduvad need sümptomid jäljetult mõne nädalaga. Kui vaevusi jääb pikemaks võiks ennast näidata hammast...
Egert küsis
20. aug 2020
Tere! Mulle tehti tagumisele purihambale juureravi. Pandi peale ajutine täidis, hammas ei valuta. Pole aega olnud uuesti minna, järgmine kuu sain aja. Ajutine täidis on välja kulunud täiesti ja auk on vaba, välja tuli ka mingitlaadne vatt sealt. Kas võin...
hambaarst Ivo Ost vastas
23. aug 2020
Peale kanalite laiendamist, läbi pesemist, töötlemist ning kanalitesse ravimi asetamist kaetakse juureravi jaoks tehtud ava ajutise täidisega, peale seda tavaliselt soovitatakse mitte süüa 2 tundi et ajutine täis kõvastuks (tavalislet pannakse kanalitesse Ca-hüdroksiid pastat, ja vatti ei panda, kuna vatt...
Kairi küsis
23. apr 2020
Tere. Mul on esihambal 3. 5 aastat tagasi pandud tsirkoonkroon ja tekkinud on juuretipu põletik, selline kõva mühk on juuretipu kohal, mis on 2 kuuga veidi kasvanud. Kroon paigaldatud Eestis, veebruaris hambapilt põletikku ei näidanud, samal ajal lasin ka põskkoopast...
hambaarst Ivo Ost vastas
20. mai 2020
Põletikku saab tuvastata röntgenpildil, kui tekib muhk juuretipu piirkonda - see on tõesti põletiku tunnus ja tavaliselt on seda näha ka pildil. Kui enne kroonimist oli tegemist elusa hambaga siis tuleks sellel hambal teha juureravi, kui aga hambajuur oli juba...
Eva küsis
1. mai 2020
Esihambad lagunevad kroonide all, üks murdus juba ära. Kas oleks mõistlik kõik eemaldada ja teha täisprotees? Kõik tagumised ülemised hambad on ammu välja tõmmatud. Kas kroonitud hambaid saab kergelt eemaldada või peaks mõtlema üldnarkoosile?
hambaarst Ivo Ost vastas
1. mai 2020
Et otsustada hammaste saatust oleks vaja neid siiski visuaalselt ja ka röntgenpildi pealt vaadata, ning hinnata muu hammaskonna seisundit. Kroonitud hammaste eemaldmaine ei ole keerulisem kui kroonimata hammaste eemaldamine, tavaliselt see protseduur ei vaja üldnarkoosi. Soovitan oma hammaste seiskuorda näidata...
Piret küsis
29. apr 2020
Tere, tarkusehammas hakkas valu tegema ja pöördusin erakorralisse, kus pandi mürk ja plomm peale. Kuna arstil kirurgilist luba ei olnud, siis ta välja tõmbama ei hakanud, nüüd saab aga kohe juba kolm nädalat täis. Kui kaua see mürk üldse võib...
hambaarst Ivo Ost vastas
30. apr 2020
Nüüdseks on hambaravid juba avatud, nii et võiks selle hamba siiski välja tõmmata. Väga pikalt selle rohuga hambas ringi käia ei tasu.