Reet Pallase

(end. Ansip)

Reet Pallasehambaarst, kõrgem haridus

Kood: D03457 Vt Terviseamet
Hambaarst, kelle valdkonnaks on hammaste ravi ja suukirurgia. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ja spetsialiseerub residentuuris suu-, näo- ja lõualuudekirurgiks.
Osalenud konverentsidel ja koolitustel Eestis, Soomes, Lätis, Poolas, Rootsis, Itaalias, Ameerika Ühendriikides, Monacos ja Maltal.

Reet Pallase on seotud asutusega:

Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn

Reet Pallase vastab patsientide küsimustele:

Vaata kõiki vastuseid »

Mart küsis
17. jaan 2011
Mis vahe on plommil ja kompsiit täidisel? Kas on võimalik hammas nii ülesehitada et plommi ei paistaks ? Tänan
...
Reet Pallase hambaarst Reet Pallase vastas
28. sept 2012
Tere Mart, Komposiit ongi täidismaterjal ehk plomm. Teisisõnu ongi tänapäeval enimkasutatud nn. plommimaterjal valguskõvastuv komposiittäidis. Sõltuvalt hamba värvitoonist on võimalik hammas üles ehitada nii, et täidist näeb ainult hambaarst. Kui hammas on ulatuslikult lagunenud, võib parem lahendus olla hamba kroonimine....
Liina küsis
26. apr 2009
Kas eestis on võimalik üldnarkoos, kui näiteks parandatakse mitut hammast korraga. Hind pole oluline aga üks hullemaid asju on just enne tuimestust tehtav urgitsemine. Kas ei saaks nii, et ütlen mis vaja parandada ja siis narkoosi alla, ja kui kõik...
...
Reet Pallase hambaarst Reet Pallase vastas
21. aug 2012
Tere Liina, Narkoosis on tõepoolest võimalik parandada ka mitut hammast korraga. Küll aga diagnoosib hambahaigusi ja otsustab ravivajaduse üle ikkagi hambaarst, kes on eriala omandamiseks õppinud pikki aastaid. Naerugaasi minu teada Eestis üheski hambaravis ei kasutata. Narkoosis hammaste ravi toimub...
Janne küsis
18. apr 2012
Tere! Lugesin siin hambaarstifoobia kohta. Ise ei ole käinud ka 8 aastat ja hakkas hammas valutama, kaks nädalat sõin valuvaigisteid, ja siis kui enam ei mõjunud läksin esmaabisse, kus tehti, mitte valutava hamba juurde süst vaid kuskile taha tarkusehammaste juurde?,...
...
Reet Pallase hambaarst Reet Pallase vastas
26. apr 2012
Tere Janne, Enne hambaarsti vastuvõtule minekut võite soovi korral võtta ka valuvaigistit. Praeguseks peaks äge põletik olema taandunud ning ka tuimestuse mõjumisega ei tohiks olla muresid. Heade soovidega, Reet Pallase hambaarst Kliinik 32
Kelli küsis
1. apr 2012
Tere! Millest võib olla tingitud plaatjate kildude eemaldumine hammastelt?
...
Reet Pallase hambaarst Reet Pallase vastas
9. apr 2012
Tere Kelli, Killud võivad eemalduda hammastelt, täidistelt erinevatel põhjustel - tulenevalt mälumisjõududest, struktuurilistest iseärasustest jms. Täpsema vastuse oskab anda teid üle vaadanud hambaarst. Heade soovidega, Reet Pallase
Martin küsis
3. apr 2012
Tere! Mul on sihuke probleem, et ülemine purihammas hakkas üle kuu tagasi väga kõvasti valutama, mille peale sõin ma päevas mitmeid valuvaigisteid, kuid kasu oli neist vähe. Nii saigi kaks nädalat tööd tehtud ja ühtäkki valu kadus. Kuid nädal hiljem...
...
Reet Pallase hambaarst Reet Pallase vastas
9. apr 2012
Tere Martin, Teie ülemisel purihambal on juureümbruse põletik, mida põhjustavad suure tõenäosusega juurekanalis elavad mikroobid. Sellest põletikust vabanemiseks on vajalik puhastada juurekanalid või eemaldada põletikku põhjustav hammas. Seega soovitan pöörduda hambaarsti vastuvõtule. Ägeda põletiku raviks võib lisaks vajalik olla ka...