Küsimus nr 3035

Mare küsis (9. aug 2007)
Mul võeti alt vasakult 7-ndas hambas vana plomm lahti kuna auk oli seal suurenenud, hambavalu veel ei olnud. Tehti ~ 6 süsti tuimestust, hammas jäi siiski tundlikuks ja arst ei hakanud teda sel korral kinni plombeerima. Pani mingit rohtu ja ajutise plommi. 2 nädala pärast kõik kordus, jälle 2 süsti, kui arst püüdis midagi teha oli valu nii tugev, et ei saanud plombeerida. Jälle rohtu ja ajutine plomm 3 nädalaks. Vahepeal hammas ei valuta, lihtsalt kui seda hammast puutuda, siis on ta tundlik. Nüüd ei julge enam arsti juurde minna. Kardan seda valu. Miks tuimestus ei mõju? Kas on tekkinud mingi põletik?
Reet Pallase vastas (2007-08-22 11:32)
Tõenäoliselt on Teie hambas närvipõletik. Põletikukeskkonnas ei pruugi tuimestuslahus mõjuda muutunud happesuse taseme tõttu. Suure tõenäosusega on praeguseks hetkeks olukord juba niipalju muutunud, et närv on põletiku tagajärjel osaliselt või täielikult surnud ja/või süstelahusega ei ole enam probleeme. Soovitan Teil ikkagi kindlasti arsti juurde minna, sest hambanärvi põletiku jätkuna liiguvad mikroobid närviruumi kaudu juure tippu ja juuretipu alla ning tekib hamba juurealune(ümbrune) põletik e. apikaalne periodontiit.
Reet Pallase Reet Pallase, hambaarst

Töötab Kliinik 32 hambaarstina, kelle valdkonnaks on hammaste ravi ja suukirurgia. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ja alustanud residentuuris spetsialiseerumist suu-, näo- ja lõualuudekirurgiks.

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.