Grethen Kuusik

200*248/252hambaarst, kõrgem haridus

Kood: D06613 Vt Terviseamet
Telefon: (+372) 5 292 680
Grethen Kuusik lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 2006. aasta kevadel.
Enne ülikooli oli Grethen Tapa Gümnaasiumi hinnatumaid õpilasi-aktiviste, mille tunnustuseks on kuldmedal.
Töö pole Grethenile võõras juba keskkoolipäevilt ja, kui ta ülikooli kõrvalt just hambaravitööd ei praktiseerinud, käis ta kuuel suvel põhjanaabritel abiks maasikaid korjamas.
Valiku hambaarsti kutse kasuks tegi Grethen ilmselt arstidest vanemate eeskujul. Juba lapsena võis ta tundide kaupa mikroskoobis vererakke vaadata, jälgida, kuidas veri klaaskapillaarides settib, ja operatsioonisaali aknal kõõluda. Hambaarstiks saama õhutas ka soov oma kätega midagi ilusat ja head valmis teha, sest nokitsemine tulemuse nimel on talle alati meeltmööda olnud. Nii et ärge pange talle pahaks, kui ta ennast pühendunult Teie suhu unustab.
Lõputööna ülikoolis uuris Grethen ligi 500-l Tartu linna 1. klassi lapsel kaariese esinemist ja sai tänu sellele head kogemused lastega kontakti loomisel.
Ülikooli ajal ei suutnud ta jätta ka oma meelisharrastust - muusikat - ja laulis korraga koguni kahes eesti tuntud naiskooris. Kooli ajal sisustas ta oma vaba aega lisaks klaveri- ja kitarriõpingutele bändi tegemise, muusika kirjutamise, korvpalli, peo- ja karaktertantsu, kooliraadio ja -ajalehega.
Kui Grethenist poleks saanud hambaarst, oleks temast ehk võinud saada ka kohtuarst, kuid Grethen on oma valikuga rahul - töö algab, mitte ei lõppe diagnoosiga - ja rahuldab oma huvi kriminalistika vastu vabadel õhtutundidel C.S.I. sarju jälgides. Pealegi, elusate inimestega on märksa kosutavam suhelda!
Erialaselt on Grethen universaalne, ravib nii täiskasvanuid kui ka lapspatsiente. Tänu lastega hea kontakti saavutamisele on Grethenit tihti peetud lastestomatoloogiks, kuid nii see päriselt ei ole. Grethen soovib lihtsalt kasvatada endale uut põlvkonda tervete hammaste ja hambasõbraliku ellusuhtumise ja eluviisiga ning hambaarstihirmuta patsiente. Grethen tegeleb nii restauratiivse kui ka ennetava hambaraviga, juureravi ja igemehaiguste raviga, hammaste eemaldamise ja kergemate kirurgiliste protseduuridega ning proteesimisega. Eriline huvi on kombineeritud proteetika, esteetilise restauratiivse ravi ja implantoloogia vastu.
Grethen on vabaabielus, kasvatab 8-aastast poega ja 10-kuust tütart ning vabal ajal laulab ERRi segakooris ja tegeleb tervisespordiga.

Kuni lapsehoolduspuhkusele jäämiseni töötas Grethen Kuusik hambaarstina Plom Hambaravis, mis tänaseks päevaks on lõpetanud tegevuse. Kõik endised (ja tulevased) patsiendid, kes soovivad dr Kuusikuga edaspidi koostööd jätkata, on oodatud võtma ühendust e-maili teel gredensoy@gmail.com, et jätta oma kontaktandmed ning anda teada soovist saada infokiri dr Kuusiku tööleasumisest uuel aadressil GreDens hambaravis peale lapsehoolduspuhkuselt naasmist.

Rõõmsate taaskohtumisteni!