Küsimus nr 3261

Merle küsis (19. nov 2007)
Tere!
Mul on küsimus keelekida kohta. Minu lapsel on selline asi. (millest mina kuulsin esimest korda.) Kas teie soovitaks lõikuse kindlasti ära teha või ei. Kui ei, kas hammastega juhtub midagi (kasvavad viltu). Nimelt on ta 7-a-ne, aga tal on vaid 2 hammast vahetunud, on see normaalne.
Ette tänades.
hambaarst Reet Pallase vastas (23. nov 2007)
Reet Pallase Tere Merle,

Teie küsimusele vastamiseks suhtlesin ka ortodondiga.

Keelekida ei peaks küll põhjustama hammaste viltukasvamist, küll aga võivad väga kõrge kinnitusega kida korral igemed alumiste esihammaste taga taanduda ja hambakaelad sellest tulenevalt paljaks jääda.

Kida lõigatakse tänapäeval üldiselt järjest harvem. Näidustusteks kida lõikamiseks peetakse kida tõttu vähenenud liikuvusega keelest tingitud kõnehäiret või igemete taandumist alumiste esihammaste keelepoolselt küljelt.

Parimate soovidega,
Reet Pallase
Vaata, mida Reet Pallase on vastanud teistele küsimustele
Reet Pallase
Töötab Kliinik 32 hambaarstina, kelle valdkonnaks on hammaste ravi ja suukirurgia. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ja alustanud residentuuris spetsialiseerumist suu-, näo- ja lõualuudekirurgiks.
Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn