Küsimus nr 6880

Neriliin küsis (8. veebr 2015)
Mul on suur mure...Pole enam mitu aastat hambaarsti külastanud, viimati sai käidud põhikoolis ja sealt see mure tekkima hakkas. Nimelt arst mitte ei parandanud minu vigast hammast vaid puuris tervele hambale augu ning siis ka parandas. Aga see auk mille jättis ta tegemata teeb hirmsasti valu ja on ka päris palju lagunenud, kõrval naaberhammas samuti. Parandada pole neid enam kindlasti võimalik kuna nad näevad nii hirmsad välja. Palju 2 hamba välja tõmbamine võiks maksma minna?
Hiljuti tekkis suu teisele poole põhimõtteliselt sama probleem. Nimelt sõin maksa kui hambast tuli ära kild, sinna on tekkinud auk ja ma arvan et see tulevneb valu sealt on närvidest. Kuna iga jumala õhtu hakkab valutama koos kõrvaga. Kas seda saab parandada või peab ka selle hamba välja tõmbama?
Hambaarst.ee Hambaarst.ee admin vastas (2015-02-10 10:55)
Kahjuks ei selgu küsija vanus, kuni 19-aastastele on hambaravi tasuta, äkki jõuaks veel midagi ära teha.

Paari hamba tõmbamine jääb tõenäoliselt 100 euro kanti, sõltub keerukusest ja asutusest. Kas hammast saab ravida või tuleb eemaldada, see selgub pärast hamba vaatlust ning röntgenpildi uurimist, Interneti teel seda oletada ei saa.

Kõigepealt peaks te pöörduma oma hambaarsti poole ja küsima milline ravi teie suus oleks kõige pakilisem ja mis see maksma läheks, siis saab tasapisi raviga alustada. Tähtis on mitte jääda ootama, muidu on lõpuks tõesti ainult hammaste eemaldamise võimalus.

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.