Küsimus nr 5297

K. küsis (13. veebr 2011)
Tere
Aasta tagasi käisin hambaarsti juures ja tehti hambaröntgen -
seal on näha mu tarkushambaid ja ma tahtsin teada kas peab need ära laskma eemlada? Kas on vaja kõik eemaldada?
Pilt on siin lehel http://minuleht.ucoz.com/4fef6bh4g8sg6d4.jpg
Suur tänu
Timo Paberit vastas (2011-02-21 16:07)
Tarkusehammaste eemaldamise vajadus sõltub peamiselt sellest, kas need võiksid tekitada komplikatsioone, nagu näiteks raskendatud lõikumine, krooniline igemepõletik tarkusehamba ümber, hambumust mõjutavad tegurid ja teised probleemid.
Röntgenpildil on näha retineerunud hambad ehk täielikult lõualuus paiknevad tarkusehambad. Nende puhul sõltub eemaldamise vajadus sellest, kas nad tekitavad probleeme või võivad potentsiaalselt probleeme tulevikus põhjustada. Paljalt röntgenülesvõtte põhjal ei ole võimalik väita, kas neid oleks vajalik eemaldada või mitte. Vajalik oleks teostada läbivaatus ning hinnata hambumust ja ruumi lõualuus. Ruumipuuduse võimaluse korral oleks mõistlik tarkusehambad eemaldada, hoidmaks ära hammaste asendimuutusi.
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.