Küsimus nr 3148

Kätlin küsis (3. okt 2007)
Tere,
Selline küsimus, et mul olid kunagi breketid, ära võeti need 2007 juuni alguses ja peale seda andis arst mulle kaped ülemiste hammaste jaoks, mida pean iga öö kandma. Olen neid nüüd kuni siiani kandnud, aga ma sooviks omale hambakaunistust panna. Et kas ja kuidas see üldse oleks võimalik? Kivi arvatavasti kape sisse ei mahu, et kas sinna kohale kapesse auku oleks võimalik puurida vm?
Triin Jagomägi vastas (2007-10-08 11:35)
Te peaksite oma ortodondiga seda probleemi kindlasti arutama. Kaped on teatud ajaks ja peale retensiooniaparaadi ära jätmist püsib hambakaunistus kindlasti paremini. Teoreetiliselt on võimalik ka kapet nii seada, et hambakaunistus ei jääks aparaadi suhu paneku ja ära võtmise teele. Aga kapet seadma peaks kindlasti teie enda ortodont.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.