Küsimus nr 2006

Õnne küsis (26. sept 2005)
Minu lapsele pandi traadid, mis pidid hoidma paigal tagumisi hambaid, mis ette ei liiguks - seda tehti märtsi lõpus. Mai lõpus pidi minema uuesti, enne õiget aega kaebas laps et mingi traat on lahti. Aga kuna 12 a. laps unustas kaardi maha ei julgenud ta minna arsti juurde õigel ajal. Uut aega pakuti augustis! Öeldi et helistage nädala pärast ja siis nädala pärast. Juuni alguseks tekkis põletik läksin suvalisse polikliniikusse kus võeti klambrid maha kästi suud loputada kummeliga ja ortodondi juurde tagasi minna. Kuigi seal ikka augusti aegu ainult pakuti ,öeldi registratuuris, et las tuleb laps kohale ja vaatavad kui aega on ta üle. Vaadati üle ja anti aeg augustiks.
Nüüd küsitakse uuesti 1600.- et panna uued klambrid. Kas tõesti oli see lapse süü et ei saanud õigel ajal minna ja nüüd peab kõik uuesti maksma? Kas ortodont ei peaks leidma aega kui miskit juhtub? Kas siin ei kehti mingi garantiiaeg, need oleks pidanud 6kuud vastu pidama? Ei söönud miskit keelatud, sellest oli meil juba enne panekut lapsega jutt, mis võib mis mitte.
Kas mul on võimalus kellegi poole pöörduda või kuidas üldse käituda?

Vastust oodates Õnne
Triin Jagomägi vastas (2005-10-05 08:42)
Sellise probleemi lahendamiseks peaksite pöörduma ravi teostanud asutuse juhataja poole. Arvatavasti saate ka lahenduse.

Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.