Küsimus nr 6489

Kätlin küsis (19. nov 2013)
Tere!
Olen 9.nädalat rase ning tarkusehamba eemaldamine on nädala pärast. Kas tuimestussüst või üldse eemaldamise protseduur võiks kahjustada kuidagi loote arengut?

Ette tänades :)
hambaarst Triin Kunsing vastas (21. nov 2013)
Triin Kunsing Tere Kätlin,

Üldjuhul tuimestussüst või hamba eemaldamise protseduur kui selline loote arengule halvasti ei mõju. Vältima peaks röntgenülesvõtteid. Kui röntgenit pole eelnevalt eemaldatavast hambast tehtud, siis võiks kaaluda kui pakiline see hamba eemaldamine hetkel on. Loote arengu esimesed 12 nädalat on kõige tundlikum periood kõikvõimalike kõrvalekallete tekkimisele. Kui näiteks on peale hamba eemaldamist vajalik antibiootikumi ravikuur, siis seda võiks vältida. Arstiga tuleks arutada kuivõrd saadav kasu ületab võimaliku kahju.

Kõike head soovides,

Triin Kunsing
Esita talle oma küsimus
Vaata, mida Triin Kunsing on vastanud teistele küsimustele
Triin Kunsing
Haridus: Tartu Ülikool 1995-2000, 2000 a. Stockholmi Karolinska Instituut. Töötab Tallinnas Kliinik 32-s hambaarstina, kus tegeleb eelkõige ravi- ja proteesitöödega
Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn