Innovatsioon hambahaiguste ennetamises – Philips Sonicare FlexCare Platinum sonic hambahari

Dr Karīna Kopmane-Račko, DDS Riia Stradina Ülikooli Stomatoloogia Instituut
1. mai 2014


Philips Sonicare sonic hambaharja suurepärases töös ei pea kahtlema – tänu sonic tehnoloogiale suudab hambahari teha üle 30 000 harjalöögi minutis ja eemaldada hambakatu biofilmi isegi 3mm kauguselt

Philips Sonicare sonic hambaharja suurepärases töös ei pea kahtlema – tänu sonic tehnoloogiale suudab hambahari teha üle 30 000 harjalöögi minutis ja eemaldada hambakatu biofilmi isegi 3mm kauguselt. Uusim Sonicare toode – FlexCare Platinum on 2013 aasta parim uuendus suuhaiguste ennetamisel.

On küll raske ettekujutada efektiivsemat hambaharja, kui eelnev Sonicare'i mudel Diamond Clean, mis eemaldab kuni 5 korda rohkem kattu ja muudab hambad 2 korda valgemaks kui käsihambahari, kuid Philips suudab üllatada – uus FlexCare Platinum eemaldab 6-7 korda rohkem kattu, kui manuaalne hambahari ja seda ka eriti raskesti ligipääsetavates kohtades, nagu hambavahed.

Peamine FlexCare Platinumi uuendus on suurepärase disainiga InterCare harjapea, mis suudab puhastada ka hambavahesid, olemas standard ja mini suurus. InterCare harjapeal on rohkem harjaseid, kui eelnevatel harjapeadel, nad on jagatud erinevatesse gruppidesse vastavalt nende omadustele. Sinised meeldetuletusharjased tuhmuvad aeglaselt, et tuletada kasutajale meelde, et harjapead peab vahetama vähemalt 3 kuu jooksul korra. Rohelised harjased puhastavad katust igemepiiri, kollased pikendatud harjased ulatuvad sügavamale hammaste vahele ja valged harjased puhastavad ning poleerivad hammaste pinda.

FlexCare Platinumil on kokku 9 erinevat pesemiskombinatsiooni – 3 programmi (Clean, White and Gum Care) ja 3 intensiivsus astet (Normal, Sensitive and Extra Soft).
Veel üheks suureks eeliseks on FlexCare Platinumil survesensor, mis annab kasutajale vibratsiooniga märku, kui surve hammastele muutub liialt suureks. Tänu sellele omadusele saab ennetada hammaste kulumist ja igemete taandumist, mida põhjustab liiga agressiivne ja tugev harjamine.

Nagu ka eelnevatel Sonicare mudelitel on ka FlexCare Platinumil taimer, mis teeb iga 30 sekundi järel märguande, et kõik suu osad saaks ühtlaselt puhtaks. Hambahari on laetav.

FlexCare Platinumi parimaks omaduseks on suurepärane katu eemaldamine hammaste vahelt. Kliiniliselt tõestatud, et juba 2 nädalaga paraneb igemete tervis väheneb põletik ja veritsus.

 


Võrdlus hambakatu eemaldamises Philips Sonicare FlexCare Platinum
ja manuaalne hambahari (Ward et al, 2012)