Gluma Desensitizer kaitseb tundlikke hambakaelu

5. dets 2012


Tundlike hammaste korral on võimalik hambakaelad katta kaisekihiga, mis isoleerib lahtised dentiinikanalid ja hoiab ära ebamugavad valuaistingud

Rohkem kasu - vähem valu

Magus shokolaad või hapu õun, soolased suupisted, jääkülmad joogid või kuum toit põhjustavad ca 20% täiskasvanutel tihti torkivat valu ümber hambakaela, mis põhjustab igapäevaselt väga suurt ebamugavust. Koos oma hambaarstiga leiad nüüd kiiresti pikaajalise lahenduse ja saad taas nautida igat suutäit sööki ja jooki.
Hamba email katab hambakrooni ja on hamba kõige tugevam osa (ning ka kogu inimkeha kõige tugevam aine). Emaili all on dentiin, mis moodustab inimese hammastes suurima osa. Dentiin on elastne ja väiksema tugevusega ning hõredam kui email. Dentiinis on peened kanalikesed- dentiini tuubulid, mis on nähtavad ainult elektronmikroskoobi all. Need tuubulid moodustavad ühenduse dentiini ja hamba pulbi (närv) vahel.

 

 

 

 

Kliiniliselt tõestatud ja soovitatav

Juhul kui igemed taanduvad, siis paljastub osa dentiinist ning see võib põhjustada hambakaelte ülitundlikkust. Sagedasemad põhjused on:

  • Periodontiit - Ige on parodondi taskus bakterite poolt nakatunud.
  • Alkoholi ja sigarettide kuritarvitamine - Põhjustada ebapiisavat verevarustust ja immuunsuskaitset, mis võib viia igemete kahanemiseni.
  • Loomulik abradeerumine ja kulumine - Hambaemaili kulumine on vananemisprotsessi loomulik osa.
  • Krigistamine või valehambumus - Võivad samuti põhjustada igeme taandumist.
  • Kiilukujulised defektid - Kõikvõimalikud hambajuurte ja dentiini paljastumised

 

Tundlike hambakaelte kaitse

Paljud tundlike hammastega inimesed alistuvad valule ja loobuvad teatud toidu-joogi tarbimisest (nt magusast, külmast joogist, kuumast kohvist) ning seega loobuvad ise vabadusest nautida elukvaliteeti. Aga nendele mõjudele on abi:
tundlike hambakaelte katmine spetsiaalse GLUMA®Desensitizer PowerGel kaitsekihiga.

  • GLUMA®Desensitizer PowerGel isoleerib dentiinikanalid, mis viivad hambanärvini ning hoiab nii ära ebamugavad valuaistingud.
  • GLUMA®Desensitizer PowerGel on tundlikele hambakaeltele lihtsalt peale kantav ning vähendab efektiivselt ülitundlikkusest põhjustatud ebamugavust.

Nõuanne: ennetavad meetmed võivad anda lisakaitse tundlikele hambakaeltele.

  • Kasuta tundlikele hammastele mõeldud hambapastasid, need sisaldavad fuoriidi ja harjates hambaid kaetakse lahtine dentiin fuoriidikihiga.
  • Kasuta pehmeid hambaharju, et harjased ei ründaks tundlikke hambakaelu
  • Hammaste harjamisel rakenda ainult õrnalt jõudu ning väldi liigseid horisontaalseid liigutusi

Küsi oma hambaarstilt või hügeinistilt GLUMA®Desensitizer PowerGel kasutamise kohta.