Küsimus nr 5571

Blue Moon küsis (30. okt 2011)
Tere! Kas oskate öelda kus Tallinnas teostatakse hambaravi mikroskoobiga? Pean silmas tavalist hambaravi ja täidiste panemist, mitte juureravi. Tean, et Merimetsa Hambakliinikus seda tehakse aga kas kuskil veel? Ning kas kusagil Eestis ravitakse hambaid mikroskoobiga koos laseriga? Pean silmas kõvakoe hambalaseri kasutust mitte ainult pehmekoe hambalaserit. Suured tänud vastuste eest ette!
Timo Paberit vastas (2011-11-03 16:08)
Ettevõtteid, kes kõvakoe-laserit kasutaksid ei ole palju. Mina tean vaid OÜ Hambalaser Paldiski Maanteel. Samas ei ole ma kursis, kas seda teostatakse mikroskoobi all.
Merimetsa Kliinikus on kasutusel Zeiss mikroskoop, mis võimaldab operatsioonivälja mitmekordselt suurendada. Paigaldame täidiseid mikroskoobiga juba mõned aastad ning tulemused on väga ootuspärased ja rahuldavad.
Kasutame hammast prepareerides nn.kaariese detektorit - st. ainet, mille abil värvitakse kahjustunud hambapinnad. Nii on võimalik minimeerida hambapreparatsioonil esinevaid vigu.
Lisaks sellele on kasutused Hollandis toodetud komposiitmaterjalide süsteem, mis on välja töötatud mikroskoobiravi jaoks - st. materjalid on hästi modelleeritavad, õige viskoossuse ja hea adhesiivsusega.

Kokkuvõttes - saame valmistada täidiseid, millele anname teatud tingimustel garantii. Garantii tingimused sõltuvad patsiendi kaarieseriskist ning hügieenikäitumisest. Meie kliiniku hügienist annab selles osas kõigepealt hinnangu ning vastavalt saadud hügieeniindeksile garanteerime tulemuse 5-10 aastaks.

Laseri kasutamine seejuures ei ole meie hinnangul kõige olulisem. Puuduseks on protseduuridele kuluv liigne aeg. Laser prepareerib hammast väga aeglaselt ning kui mikroravi korral on raviaeg nagunii pikendatud, peab patsient suud täidise valmistamisel liialt kaua lahti hoidma.
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.