Küsimus nr 4750

Hanna küsis (6. veebr 2010)
Mul on selline mure, et hambakaar tuli kõige tagumiselt alumise hamba breketi küljest lahti. Kas ma peaksin minema ortodondi juurde, et seda parandada või saab ka kodus kuidagi seda korda saada? Arst asub lihtsalt kodust kaugel ning sõit linna oleks väga tülikas.
Triin Jagomägi vastas (2010-02-08 21:50)
Kui lahtine element või traadiots ei sega, siis ei ole vastuvõtule minekuga väga kiire ja probleemi võib lahendada teie järgmisel korralisel visiidil. Kui saate siis võite lahtise elemendi traadi küljest ettevaatlikult eemaldada. Kui traadiots torgib, siis tavaliselt ravi alguses antakse kaasa ortodontilist vaha, mida saate traadile panna ja nii otsa pehmemaks teha. Kahjuks seda vaha müüakse ainult vähestes apteekides.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.