Küsimus nr 3749

Kadri küsis (4. sept 2008)
Mul olid varasemalt breketid, mis olid mul suus pea kolm aastat. Peale breketite eemaldamist pandi alumistele hammastele sissepoole toetuskaar. Kauaks see suhu jääma peab? Kas juhtub midagi kui see liiga kauaks suhu jääb?
Tänades
Triin Jagomägi vastas (2008-09-05 08:06)
Paljudel juhtudel soovitatakse retensioonikaar hammaste taha jätte terveks eluks. Retensiooniperioodi pikkus sõltub eelkõige algsest diagnoosist ja ka ravi kestusest. Kleebitud reteinerit on soovitatav ortodondile näidata vähemalt kord aastas ja sõltuvalt hambakivi tekkimise kiirusest ja ulatusest oleks vaja lasta reteinerit hambaarstil või suuhügienistil puhastada. Selleks sobib hästi soodapuhastus.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.