Küsimus nr 3704

Tüdruk küsis (20. aug 2008)
Ma lähen lähipäevil ortodondi juurde, aga tahaksin enne Teie käest teada, mis mulle tehakse.
Nimelt asi selles, et mul on ülemise rea hambad(2 tk) viltu, ja päris palju kohe. Ruumi on ka suhteliselt vähe. Peale selle on mul veel igemepõletik ka. Olen 14. Kas ta paneb mulle breketid? Või hoopis midagi muud?
Suur aitäh Teile, kui vastate!
Triin Jagomägi vastas (2008-08-21 20:03)
Esimesel visiidil aparatuurse raviga veel kindlasti ei alustata. Enne ravi on hambumus vaja üle vaadata ja mõõta, jäljendid võtta mudeliteks ja ka vaja teha röntgenpildid. Kõigi nende materjalide ja arsti töö tulemusena valmib raviplaan, millest siis arst räägib teile järgmisel visiidil, mil te juba koos otsustate, et mida ja kuidas tehakse. Igemepõletikust aga oleks enne ravi kindlasti vaja lahti saada. Selles osas saab teid kindlasti aidata teie hambaarst.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.