Küsimus nr 2876

Angeelika küsis (24. märts 2007)
Tahaksin teada, mida tuleks ette võtta hambavahe suhtes ? Lugu ise on selline, et hambaarst tõmbas välja kaks hammast kuhu nn "kihvad" saaksid kasvada. Üks vajus ilusti paika, teine aga otsib veel õiget kohta. Peale hammaste väljatõmbamist hakkas suurenema hambavahe. Mida tuleks selle kaotamiseks ette võtta ?
Triin Jagomägi vastas (2007-03-26 15:01)
Kirjast loen välja seda, et algselt oli ruumipuudus, mille tagajärjel osa hambaid eemaldati. Ortodontiliste aparaatidega on võimalik hambakaarest väljas olevaid hambaid õigetesse kohtadesse seada ja nii vahesid sulgeda. Samas on ka teisi lahendusi, mis kindlasti sõltuvad konkreetsest hambumusest. Võiksite külastada ortodonti, kes siis analüüsib teie hambumust ja pakub välja võimalikud lahendused.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.