Küsimus nr 1163

Kiku küsis (14. apr 2004)
Kas peale breketite äravõtmist jäävad hambad laiguliseks??
Triin Jagomägi vastas (2004-04-16 09:24)
Breketid ise hammast ei kahjusta, seda teeb aga hambakatt, mis koguneb ümber breketite. Kui hambad korralikult puhtad hoida, siis dekaltsifikatsioonilaike hammastele ei teki. Breketite puhul hammaste
korrashoiuks on apteekides saadaval väga palju erinevat sorti abiinstrumente. Lisaks tavalisele hambaharjale peab kasutama ka hambavaheharjasid, sest kõige rohkem kattu koguneb just breketite külgedele kaare all ja tavalise hambaharjaga sinna korralikult juurde ei pääse. Breketitega saad edukalt kasutada ka hambaniiti. Kui hambad puhtad hoida, siis hambad laiguliseks ei muutu.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.