Küsimus nr 1071

Ly küsis (24. veebr 2004)
Minu mure on samalaadne paljude siinesitatutega, samas tahaksin läheneda pisut teise nurga alt. probleem iseenesest on ortodontiline, nii ülemine kui alumine hambarida puseriti. Muret teeb eelkõige ülemine, silmahammas on piimahammas ja igemes peitehammas. Samuti kardan, et tarkusehambad hakkavad kasvama ja suruvad kõik veel rohkem viltu:(
Mõistan, et hambaarstina ei taha te meelsasti vastata küsimusele, kuidas asja eelkõige kiirelt ja võimalikult vähem valurikkalt ja välimust kahjustamata korrastada, aga siiski tahaksin seda teada. Minu eesmärgiks ei ole perfektne holliwoodilik naeratus, vaid - et pisut üht poolt korrigeerida (mis mind häirib). Siiamaani on konsultatsioonidel vastatud - kui midagi tahad, varu kannatust ja soovitatud breketeid. Aga breketeid ma ei tahaks siiski:( Kas oskate soovitada kliinikut Tartus, kus antakse mulle ülevaade kõikidest võimalikest ravivõimalustest ja arvestatakse minu v-o hambaarstide jaoks kummalise sooviga, mitte omandada täiesti perfektset naeratust..? Olen selle probleemiga juba väga kaua maadelnud, loodan, et oskate mulle nõu anda!
Triin Jagomägi vastas (2004-03-02 11:30)
Kui soovite hambumusanomaaliat ravida, siis vajate ka ortodontilist aparaati, et hambaid nihutada s.t täiskasvanud patsiendi puhul breketeid ning seda ravi teostab ortodont. Kui soovite ainult piimasilmahammast asendada, siis saab seda teha ka proteetiliselt ning te vajate proteesiarsti. Sellisel juhul on võimalik loobuda lõualuu sees peidus olevast silmahambast ja ka piimahambast ning tühi koht hambakaares tuleks asendada proteesiga. Selline ravivõimalus on olemas ja võtab vähem aega kui ortodontiline ravi. Ülejäänud hambakaari aga sel moel korrigeerida ei saa, üksikut probleemi aga lahendada saab. Teile vajalike spetsialistide nimekirja leiate
Hambaraviasutuste registrist. Kuna ortodontilisi aparaate te ei soovi, siis vajate proteesiarsti.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.