Küsimus nr 7684

Anneli küsis (21. apr 2018)
Tervist!

Olen oma murega, millele keegi pole osanud lahendust pakkuda.
Eelmisel suvel tekkis mul põskkoopa põletik, kuigi nohu mul ei olnud. See põletik ei allunud kahekordsele antibiootikumikuurile. Arvati, et põhjuseks võib olla ka hammas. Kuna too hammas nagunii oli halvas seisus, lasin selle eemaldada septembris 2017. Aga enne tehti ka panoraampilt. Pildilt on näha, et selle hamba juur, mille lasin eemald, on ületäidetud. Mõõtmetelt 1/3 hamba suurusest. Küsisin kliinikust ka varasemaid pilte - 2012 aasta pildil on see juba näha.
Milline võib olla selle täidise mõju? Kas see võib põhjustada põletikku põskkoopas( põletik on nüüdseks püsinud 8 kuud)? Nohu mul ei ole olnud. Ja kas seda täidist on võimalik eemaldada?

Ootan väga teie vastust!

Parimat!
Anneli




hambaarst Timo Paberit vastas (3. mai 2018)
Timo Paberit Mulle jääb siinkohal selgusetuks, kas pärast hamba eemaldamist on põsekoopa põletiku nähud endiselt olemas? Statistiliselt on suurem osa põsekoopa põletikest seotud hammastega kuid enamasti kaob sümptomaatika, kui probleemsed hambad eemaldada või ravida. Infitseerunud juuretäite materjali on loomulikult võimalik kirurgiliselt eemaldada. Samuti on vajalik puuduvad hambad asendada. Et olukorda hinnata, on vajalikud täiendavad uuringud- 3D ülesvõte põsekoopast, võõrmaterjali lokalisatsiooni tuvastamiseks. Meie Merimetsa Hambakliinikus teostab vastuvõttu suu-näo- ja lõualuude kirurg Dr Riinu Rahuoja. Soovitaksin pöörduda esmalt tema vastuvõtule!
Esita talle oma küsimus
Vaata, mida Timo Paberit on vastanud teistele küsimustele
Timo Paberit
1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus
Seotud asutustega:
Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn