Küsimus nr 7666

Ketlin küsis (24. märts 2018)
Tere!
Olen juba mitu kuud olnud hädas väikese palavikuga 37,1-37,3, mis vahel kaob lühikeseks ajaks ja siis jälle tõuseb, vahel kuni 37,8-ni. Põhjus on jäänud seni arusaamatuks. Küll aga avastati mul mõni kuu tagasi röntgeni käigus põletikuline hambajuur (mis on kunagi aastaid tagasi juba juureravi saanud). Kuna see hammas mul tundlik ega valus pole, otsustasin esialgu juureravi edasi lükata ja raha koguda. Nüüd olen aga hakanud kahtlustama seost palaviku ja põletiku vahel. On see võimalik, et pisikese põletikuga hammas võib tervet organismi kurnata ja palavikku ja ka peas raskustunnet tekitada?
Timo Paberit vastas (2018-03-27 23:04)
Jah- loomulikult võib olla siin seos. Ravimata krooniline juurepõletik võib põhjustada baktereemiat ehk selle põletikukolde kaudu võib lekkida mikroobe vereringesse ning organism peab tegelema pidevalt nende mikroobide hävitamisega. See kurnab immunsüsteemi ja muudab keha vastuvõtlikuks viirushaigusele.
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.