Küsimus nr 7409

Ants küsis (20. jaan 2017)
Üks tagahammastest muutus söömisel valulikuks ja temperatuuritundlikuks. Hambaarst pidas põhjuseks lahtist plommi, mille ta asendas kiiresti uue valgustkõvastuvaga. Maksin selle eest 70€+tuimestus 9€. Paraku pole aga hambanärvi valu taandunud.
Kas mul on õigus saada garaniikorras selle hamba uut tasuta kordategemist?
Regina Kuningas-Ott vastas (2017-01-24 22:12)
Tervist,

siin on olukord selline, et hamba haiguse diagnoos ei ole kaaries vaid kas pulpiit või periodontiit. Ning selle ravi ei piirdu ainult uue plommi panekuga. Seetõttu ka peale plommi panekut kaebus ei kadunud. Tihtilugu haiguse algstaadiumis on raske täpselt aru saada, kas on tegemist pöördumatu protsessiga (pulpiit) või veel mitte, haiguse edenedes ja aja möödudes on aga olukord selge. Pulpiidi ravi on hamba närvi eemaldamine, ning kui arst ei ole diagnoosis kindel, siis loogiliselt üritab ta hammast säästa ning ei kipu kohe närvi eemaldama. Seetõttu ka antud juhul pani arst plommi. Kuna sümptomaatika ei taandunud, tundub, et tegu on ikkagi tõsisema haigusega ning see hammas vajab juureravi. Juureravi omakorda on aga hoopis keerulisem ja kallim ravi kui täidise panek.
Antud juhul, minu arvates ei ole arst midagi valesti teinud. Minu soovitus oleks pöörduda arsti juurde tagasi juureraviks. Peale juureravi vajab hammas nii või naa plommi või krooni või panust, ning see oleks ehk koht kus saaksite arsti käest veidi soodustust küsida. Kui Te olete arsti püsipatsient, siis ma ei näe põhjust miks ta ei peaks Teile vastu tulema :)

Parimate soovidega,

dr. Regina Kuningas-Ott
www.hanzadent.ee


Regina Kuningas-Ott Regina Kuningas-Ott, hambaarst

Regina töötab HanzaDent Hambaravis, on lõpetanud TÜ hammaste ravi ja proteesimise alal. Osalenud täiendkoolitustel mitmel pool Euroopas.

Seotud asutusega:
· HanzaDent Hambaravi Paldiski mnt 9, Tallinn