Küsimus nr 7392

Oksana küsis (7. dets 2016)
Tere! Mul on 3 aastane laps, kes kogu aeg paneb alumist lõuga ettepoole (söömisel, naeratades). Kas sellisel juhul saab midagi teha, et seda parandada või see on hoopis normaalne tema vanuse jaoks? Või on paremini ortodonti juurde minna vastuvõtule konsultatsiooni?

Lugupidamisega

Oksana
Kirsten Nigul vastas (2016-12-13 22:56)
Väikestel lastel võib olla harjumus, nihutada alumist lõuga ettepoole. Teinekord on raske vahet teha, kas tegemist on alalõua suure kasvuga või lapse harjumusega. Kui lapsevanem märkab, et lapsel on 2 asendit - eesmine ja tagumine - kus ta oma lõuga hoiab, tuleks kindlasti last motiveerida mitte tooma alalõuga ette.
Kui tundub, et laps saabki alalõuga hoida ainult ees, võib olla tegemist hambumusprobleemiga, mis võib vajada hilisemat korrigeerimist. Parim aeg ortodondi poole pöördumiseks on, kui esihambad hakkavad vahetuma.
Kirsten Nigul Kirsten Nigul, ortodont

Töötab Kliinik 32-s ortodondina. Lõpetanud 1998.a Tartu Ülikooli. 2004. a sooritasin erialal eksami The Royal College of Surgeons of Edinburghi juures. Ta on Eesti Ortodontide Seltsi koolitusjuht, Euroopa Ortodontide Seltsi liige.

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn