Küsimus nr 7371

Küsija küsis (21. nov 2016)
Tere! Millist elektrilist hambaharja soovitate 9 aastasele lapsele. KAs philips sonicare for kids või sobib selles vanuses juba ka tavalne philips sonicare elektriline hambahari? Kas nendel on mingi vanusepiir alates-kuni vanuseni?
Terje Altosaar vastas (2016-11-29 22:59)
Mistahes hambahari on üks peamisi leiutisi mehaaniliselt bakterite e. katu eemaldamisel. Õige harjamise tehnika on, et plakki eemaldatakse ilma pehmete- ja kõvakudede kahjustamiseta. Hammaste pesemise lõpus tuleb puhastada ka keelt. Just keele tagaosas ning limaskestadel elunevad bakterid mis põhjustavad ebameeldivat hingeõhku.

Varasemalt on tarbijauudiste portaal Consumer Reports öelnud, et elektrilised ja tavalised hambaharjad on põhimõtteliselt sama efektiivsed, kui pesta hambaid hoolikalt ja kaks minutit järjest. Nii kaks korda päevas.

Minu esmaseks soovituseks lapsele oleks Oral B elektriline hambahari. Sonicare hambaharjast peaks valima lastele loodud harja.

Jõudu
Terje Altosaar
Terje Altosaar Terje Altosaar, suuhügienist

Lõpetanud 2003 Helsingin Ammattinkorkeakoulun Sdati, 1995.a Helsingin IV Terveydenhuolto Oppilaitos. Täiendused ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Austrias jne. Töötanud suuhügienistina ja lektorina. Töötanud välja hambaarstiabide ja suuhügienistide kutseoskusnõuded. Hetkel töötab AS ODE Hambakliinik suuhügienistina. Projektimeeskonnas "Laste hammaste tervis"

Seotud asutustega:
· Dukan & Korrovits Hambaravi Kitsas 8, I korrus, Tartu, Tartumaa
· ODE AS Riia 11, Tartu, Tartumaa