Küsimus nr 7165

Hanna küsis (25. jaan 2016)
Tere

Murdsin eelmisel nädalal hambaplommist tüki ära (tegu on hambaga, kus on juur välja võetud) ja nüüd on näha selline mustendava-läikiva sisemusega auguke hambas. Minu küsimus on, kas sealt võib eralduda organismi kahjulikke aineid (imetan beebit), kuna hambaarsti juurde saan alles 2 nädala pärast. Või peaks minema kuhugi valvearsti juurde, et seal pandaks selle koha pale prooviplomm?
Regina Kuningas-Ott vastas (2016-01-26 21:53)
Tervist,

kui see hammas, enne murdumist oli Teil täielikult ravitud, e. ravi ei olnud pooleli, siis ei tohiks sealt seest küll midagi immitseda. Kui selle hamba ravi oli aga pooleli jäänud, siis võib sealt äkki mingit ravimit väheviisi suhu immitseda, kui see on nii, siis tunnete kohe selle maitset ka. See küll reeglina kriitiline ei ole ja beebi imetamist ohustada ei tohiks (välja arvatud juhud, kus on kasutatud arseeni põhjal ravimit, mida ma usun, imetavatele ja rasedatele ei panda, ja reeglina üle 7 päeva hambas ei hoita ka, seega vaevalt, et teil see ravim seal on).
Oodake rahulikult oma arsti aeg ära :)

Parimate soovidega,

dr. Regina Kuningas-Ott
www.hanzadent.ee
Regina Kuningas-Ott Regina Kuningas-Ott, hambaarst

Regina töötab HanzaDent Hambaravis, on lõpetanud TÜ hammaste ravi ja proteesimise alal. Osalenud täiendkoolitustel mitmel pool Euroopas.

Seotud asutusega:
· HanzaDent Hambaravi Paldiski mnt 9, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.