Küsimus nr 7063

O. küsis (15. okt 2015)
Tere, külje peal olev hammas murdus ära. Oli ka juurepõletik ja ravisin selle ära. Mis oleks odavam variant sinna asemele panna, ei ole palju raha: kas ainult tihvtiga kroon on võimalik panna või saab ka fiiberpostiga ja kunagi hiljem krooni peale panna. Kui kaua fiiberpostiga vastu peab kui konte, pähkleid ei näri. Tänan
Kristo Ivanov vastas (2015-11-18 21:45)
Tere!

Tänud küsimuse eest. Jah, saab ka fiiberpostiga. Fiiberposti peetakse tänaste raviseisukohtade kohaselt isegi paremaks oma mitte-rigiidse konstruktsiooni poolest. Kaua midagi suus vastu peab, on keeruline prognoosida. Kõik sõltub sellest, palju on oma hammast säilinud jne. Huvitava, kuid paljudele mõistetamatu, faktina võin ilmselt paljude hambaarstide nimel rääkida, et nt pehme sai murrab pahatihti rohkemgi hambaid, kui kont või pähkel - seda on näidanud igapäevapraktika.

Paljud kliinikud pakuvad ka järelmaksu võimalust või kui Teil on oma hambaarstiga pikem ühine ajalugu ning usalduslik suhe, siis ehk pakub ta ise Teile võimalust tasuda krooni eest osade kaupa. Minu soovitus on teha see kroon hammast kaitsma nii pea kui võimalik.

Tervitades,
Kristo Ivanov
Nordic Hambakliinik
Kristo Ivanov Kristo Ivanov, hambaarst

Kristo Ivanov töötab Nordic Hambakliinik peaarstina ning SA TÜ Kliinikumi arst-õppejõuna hambaravi erialal. Lõpetanud TÜ arstiteaduskonna, spetsialiseerunud restauratiivse hambaravi eriarstiks ning hetkel PhD kraad omandamisel

Seotud asutustega:
· Nordic Hambakliinik Laeva 2 (Navigatori Ärimaja, V korrus), Tallinn
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.