Küsimus nr 6716

Mari küsis (19. aug 2014)
Tere! Kui ohutud on tegelikult hambaimplataadid? Esineb nende koostises midagi, mis võiks rasedusele ja hiljem lapsele kahju teha? Jutud erinevate plommide kahjulikusest raseduse ajal on teada aga kuidas on lood implataatidega? Kaks hammast vajaksid asendamist ent samas on plaan ka lähiajal rasestuda ja nüüd ei teagi kas hambad oleks mõistlik hetkel siiski asendamata jätta või reaalset ohtu implataatidel rasedusele siiski pole ? Tänud!
Timo Paberit vastas (2014-08-28 20:37)
Hambaimplantaadid on ohutud kuid nende paigaldamiseks on vajalik teostada lõikus ning röntgenülesvõtted. Seda ei ole soovitav planeerida raseduse ajal. Vajadusel võib naaberhammaste külge fikseerida kohahoidja või ajutise proteesi, vältimaks naaberhammaste ja vastashammaste nihkumist.
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.