Küsimus nr 6686

Eve küsis (3. mai 2014)
Miks minu suu ja ninaöös kuivavad öösel nii, et pean 3 korda üles tõusma, jooma või siis määrima astelpaju õliga nina seest ja loputan suud. Olen 59 aastane ja üleval ei ole oma hambaid, on protees.
Regina Kuningas-Ott vastas (2014-05-07 20:02)
Tervist,

antud probleem võib olla põhjustatud mitmest asjast ning tähtis on välja selgitada mis on selle olukorra tekkitanud, enne lahenduse otsimist.
Suu kuivamise põhjuseks võib olla kasutatavate ravimite kõrvaltoime, kui võtate mõnda rohtu regulaarselt ning see tekitab suu kuivamist tuleks rääkida arstiga, et vähendada annust või asendada see ravim mingi muu analoogse ravimiga. Siin kohal tuleks tähelepanu pöörata ka käsimüügi ravimitele mida kasutate iga päev.
Suukuivus võib olla ka erinevate haiguste ja infektsioonide sümptom, kui Teil tekib see kaebus pidevalt on oluline oma perearsti sellest teavitada, et haiguse olemasolu korral see võimalikult vara avastada.
Suitsetamine samuti vähendab sülje eritumist. Oluline on ka piisavalt päeva jooksul vedelikku tarbida, vältimaks dehüdratatsiooni ning jälgida, et õhk ruumides oleks piisavalt niiske.


Parimate soovidega,

dr. Regina Kuningas
www.hanzadent.ee


Regina Kuningas-Ott Regina Kuningas-Ott, hambaarst

Regina töötab HanzaDent Hambaravis, on lõpetanud TÜ hammaste ravi ja proteesimise alal. Osalenud täiendkoolitustel mitmel pool Euroopas.

Seotud asutusega:
· HanzaDent Hambaravi Paldiski mnt 9, Tallinn