Küsimus nr 6638

Marge küsis (25. märts 2014)
Tere!
Käisin lapsega (varsti 4a.) hambaarsti juures, kes soovitas konsulteerida ortodondiga kuna lapsel on sügav hambus ning tuleks eemaldada keelekida. Sellest lähtuvalt ka minu küsimus, kas konsultatsioonile tuleks tulla kohe või peab ootama siis hammaste vahetumist? Millal peaks raviga alustama?

Ettetänades
Marge
Kirsten Nigul vastas (2014-03-27 22:35)
Sügavhambumus on meie piirkonna inimestel sage probleem. Ravi planeerimisel arvestame kaasnevate probleemidega ja enamasti toimub ravi siis, kui kõik jäävhambad on lõikunud. Sügavhambumuse varane ravi on tavaliselt kiire ja edukas, aga kuna kasv jätkub, siis probleem tekib uuesti jäävhammaste vahetudes. Seetõttu ainult sügavhambumuse pärast nii vara ortodontilist ravi teha vaja ei ole. Ortodondi esmast konsultatsiooni soovitame umbes 7. aastasele lapsele, kellel juba jäävhambad hakkavad suhu lõikuma.
Keelekida eemaldamine on näidustatud keele liikumise piiratuse korral. Sageli kaasnevad sellega kõnehäired.
Kirsten Nigul Kirsten Nigul, ortodont

Töötab Kliinik 32-s ortodondina. Lõpetanud 1998.a Tartu Ülikooli. 2004. a sooritasin erialal eksami The Royal College of Surgeons of Edinburghi juures. Ta on Eesti Ortodontide Seltsi koolitusjuht, Euroopa Ortodontide Seltsi liige.

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.