Küsimus nr 6545

Paap küsis (21. jaan 2014)
Tere! Mul valutas kaks päeva hammas, kus on juba auk sees. Eile lugesin netist, et mis aitab hirmsa valu vastu. Sain teada et nelk, surusingi nelgi tükki hamba auku ja aitas natuke valu leevendada ning peale seda tegin veel kange soolalahuse ja loputasin suud aga ka see ei aidanud ja terve öö valutas ning hommikul võtsin kaks valuvaigistit ja valu kadus kuni praeguseni aga nüüd on see hammas väga paistes aga eriti ei valuta, vahel annab väga vähe tunda ja lihtsalt imelik tunne suus. Aga kui hammast kokku suruda siis annab tunda et hammas on hell. Ja hambaarstile sain aja alles nädala pärast. Mida ma saaksin teha et paistetust leevendada ja valu
Regina Kuningas-Ott vastas (2014-01-22 08:04)
Tervist,

paistetust leevendada kodus ise eriti ei saa, kindlasti ei tohi teha mingeid kompresse ega seda kohta soendada, see ainult halvendab olukorda. Kui hammas valutab võtke valuvaigistit. Kui Teil on suur turse siis tasuks ikka kohe arsti poole pöörduda, vältimaks põletiku levikut, kui oma arsti juurde aega ei õnnestu saada siis mõnda kliinikusse kus võetakse valu ja paistetusega patsiente samal päeval vastu. Sealt saate esmaabi ning edasi saate juba pöörduda oma arsti juurde vastavalt sellele kuidas Teile aeg määrati.

Tervitades,

dr. Regina Kuningas
www.hanzadent.ee
Regina Kuningas-Ott Regina Kuningas-Ott, hambaarst

Regina töötab HanzaDent Hambaravis, on lõpetanud TÜ hammaste ravi ja proteesimise alal. Osalenud täiendkoolitustel mitmel pool Euroopas.

Seotud asutusega:
· HanzaDent Hambaravi Paldiski mnt 9, Tallinn