Küsimus nr 6542

Marju küsis (21. jaan 2014)
Tere
Minu probleem on alumise lõualuu igemete taandumine ja paljastunud hambakaelad, mis on küllalt suurte vahedega. Paljastunud hambakaelad on tundlikud nii soojale kui külmale. Kaks aastat tagasi sain alalõualuu büügelproteesi. Kahjuks osutus kasutamine võimatuks, sest büügelprotees tekitas neelus ja kurgus põletikutaolisi nähte (turse, punetus, neelamise valulikkus). Täiendavalt katsetades ja uurides kahtlustan, et tegu on allergiga, mida põhjustab proteesi metallkontsruktsioon. Kui olen osaliselt kaotanud ka hambaid, siis kas üldse ja kuidas on võimalik paljastunud hambakaelu jälle igemetega katta? Olen väsinud ajutistest variantidest - nagu suust eemaldatavad proteesid. Mida soovitate või arvate?
Jan Orn vastas (2014-01-24 10:56)
Tere,
Soovitaks Teil alustuseks pöörduda igemeravi arsti ehk parodontoloogi vastuvõtule. Paljastunud hambakaeltele igemeid tagasi saada pole üldjuhul võimalik, kuid oluline oleks ära hoida edasine olukorra halvenemine. Parodontoloog oskab kindlasti leida lahenduse ka puuduvate hammaste asendamiseks.

Tervitads,
Jan Orn

Jan Orn Jan Orn, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1989-1994; Töökohad: alates 1995 SA TÜ Kliinikum osak.juhataja; 1995-1998 Tartu Ülikooli õppejõud; alates 1998 Nigul ja Orn Hambaravi hambaarst

Seotud asutusega:
· Nigul ja Orn Hambaravi OÜ Sõbra 56a, II korrus, Tartu, Tartumaa