Küsimus nr 6296

Kirsti küsis (15. apr 2013)
Tere!

Raviti korraga kaht alumist kõrvuti asetsevat purihammast (keskelt lugedes 5. ja 6., varem olid ka plommid sees, kuid ravida tuli, kuna hammaste vahele oli ajaga tekkinud liiga suur vahe, mille tõttu toidujäätmed vaat et igemeni kinni jäid).
Pärast ravi aga on keelega katsudes aru saada, kus täpselt plommid on (hambaid kokku surudes takistust ei ole, aga keelega katsudes on 6. purihambal justkui sile ühtlane sügavik keskel ja mõlemad kõrvuti plommid on kokku nagu mingi võõrkeha, justkui oleks suvaliselt mätsitud). 6. hammas on pealtpoolt muutunud nii tundlikuks, et eriti ei julge midagi kõvemat näridagi, ei kannata külma ega ka kuuma - varem seda probleemi ei olnud. Üks hamba serv on ka terav, nagu oleks väike tükk murdunud.
Maksin selle töö eest üle 70 euro, mis nelja lapse kasvatamise kõrvalt on päris suur raha. Tean, et lähen lasen seda tööd kindlasti parandada, kuid hetkel küll raha rohkem välja ei saa käia - ja ei taha ka, kui keegi on lohakalt toimetanud. Mulle õnneks ja kahjuks esmakordne kogemus, kus ma hambaarsti tööga rahul ei ole.

Kas võib juhtuda, et arst plommi parajaks lihvimisel kahjustas mu hammast, mistõttu see muutus tundlikuks? Kuidas seda kindlaks teha - kas nt röntgenpiltide võrdlusel? Milline on hambaravi kvaliteedi garantii (mina seda enda hambakliiniku infomaterjalidest ei leidnud)? Kas valesti tehtud töö ümbertegemise kulu peaks jääma arsti (kliiniku) kanda? Kas keegi kontrollib noorte, äsja tööle asunud hambaarstide töö kvaliteeti ka peale patsientide endi?

Tänan vastuse eest!
Marek Vink vastas (2013-04-16 11:02)
Antud juhul tuleks kliinikusse tagasi pöörduda, kust saab esitatud küsimustele täpsed vastused. Kui te teenuse kvaliteediga rahul ei ole, siis tuleb kliiniku juhataja poole pöörduda, kes olukorra lahendab. Ja mõistlik oleks juhatajat hoiatada, et te ei kavatse teist korda sama teenuse eest maksta.
Marek Vink Marek Vink, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1989-1992, Helsingi Ülikool 1992-1995. Tartu Ülikooli õppejõud 1997-2005. Hetkel hambaarst Al Mare Hambakliinikus. Hambaarstide Liidu president

Seotud asutustega:
· Meliva Al Mare hambakliinik Vabaõhumuuseumi tee 2A, Tallinn
· Meliva KW hambakliinik Pärnu mnt 22-2, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.