Küsimus nr 6064

Anneli küsis (8. nov 2012)
Tere. Olen 30-aastane. Mul on kolm ülemist esihammast sissepoole, niiet alumised 4 hammast ulatuvad hambumisel nende peale. Üks neist ülemistest hammastest on ka surnud ja muutunud natukene tumedaks. Tahaksin küsida, kas breketid on minu ainuke võimalus õigele hambumusele või on ka muid variante? Kas hambumust ei saa parandada laminaatide või muu sellise abil?
Kristo Ivanov vastas (2012-11-14 08:50)
Tere Anneli!

Tänud küsimuse eest! Kui patsient breketravi ei soovi, mis tihti on heaks alternatiiviks, siis on teine võimalus hambad katta täiskeraamiliste kroonidega. Kuna mainite, et üks hammas on nagunii suretatud ja juba värvi muutnud, siis sellele hambale on nagunii näidustatud kroon. Laminaatide ja kroonide plussidest miinustest saab rääkida juba konkreetsemalt vastuvõtul.

Tegeleme Foorumi Hambakliinikus esteetilise hambaravi ja -kroonimisega, kuhu võite võimalusel tulla konsultatsioonile, et saaksime Teie ravijuhtu juba personaalsemalt arutada ning vajadusel individuaalse raviplaani koostada. Kirja teel, patsienti nägemata, on konkreetsemalt raske midagi öelda.

Meie kodulehel on välja pandud erinevad näited tehtud töödest: seal on kaks patsienti - nr.9 ja nr.10, kellel oli analoogne probleem Teiega ning näidustatud oli esteetiline kroonimine. Ravitulemus seal ilusasti näha.

http://www.fhk.ee/ee/galeriide-nimekiri/tehtud-too...

Tervitustega,
Dr. Kristo Ivanov
Foorumi hambakliinik
Kristo Ivanov Kristo Ivanov, hambaarst

Kristo Ivanov töötab Nordic Hambakliinik peaarstina ning SA TÜ Kliinikumi arst-õppejõuna hambaravi erialal. Lõpetanud TÜ arstiteaduskonna, spetsialiseerunud restauratiivse hambaravi eriarstiks ning hetkel PhD kraad omandamisel

Seotud asutustega:
· Nordic Hambakliinik Laeva 2 (Navigatori Ärimaja, V korrus), Tallinn
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.