Küsimus nr 5984

Kersti küsis (23. sept 2012)
Tere, küsimus oleks siis selline, et kas teie otsustate selle eest, kas hambaravi on tasuta või ei? Siin ka lehekülg :
http://www.haigekassa.ee/kindlustatule/hambaravi
Kristo Ivanov vastas (2012-09-25 14:37)
Tere!

Samal lehel ka Teile vastus: "Täiskasvanutel on õigus saada tasuta hambaravi vaid juhul, kui abi edasilükkamine või selle andmata jätmine võib põhjustada abivajaja surma või püsiva tervisekahjustuse. Täiskasvanute tasuta hambaravi vajaduse otsustab arst."
Ehk siis nii, nagu minu eelpool vastatudki kirjas - esmaabi visiit on tasuta nendes kliinikutes, kel on Eesti Haigekassaga leping. Viimane lause viitab sellele, et arsti asi on diagnoosida, kas sümptomid, millega patsient saabub esmaabi vastuvõtule, on eluohtlikud või mitte ning kas esmaabi osutamise visiit läheb Haigekassa tasustamise alla või mitte. Kardan, et siin on tekkinud mitte ainult Teil, vaid teistelgi arusaamatus sellest lausest - justkui otsustaks arst oma suva järgi, et kellele teeb hambaravi tasuta ja kellele mitte. Veelkord rõhutan - tasuta on ainult esmaabi visiidid, kui need sümptomid, mis patsiendil esinevad on eluohtlikud.

Eestis on 19. aastaste ja vanemate isikute hambaravi tasuline ning siin ei ole hambaarstil üksinda midagi otsustada. Kahjuks on ka Eesti Hambaarstide Liidu püüded hambaravi toetust inimestele tõsta jäänud hüüdja hääleks kõrbes.

Tervitan!

Kristo Ivanov Kristo Ivanov, hambaarst

Kristo Ivanov töötab Nordic Hambakliinik peaarstina ning SA TÜ Kliinikumi arst-õppejõuna hambaravi erialal. Lõpetanud TÜ arstiteaduskonna, spetsialiseerunud restauratiivse hambaravi eriarstiks ning hetkel PhD kraad omandamisel

Seotud asutustega:
· Nordic Hambakliinik Laeva 2 (Navigatori Ärimaja, V korrus), Tallinn
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.