Küsimus nr 5872

Lesja küsis (9. apr 2012)
Tere,

Viimasel ajal on sagenenud soodapesu ehk air-flow hammaste puhatsamisteenuste pakkumiste arv nö voucherite alusel (cherry.ee, chilli.ee jne). Erinevad ilusalongid!!! (kelle kätte ma oma hambaid ei usaldaks üldse) ja ka hambakliinikud pakuvad seda teenust nö soodushinnaga. Viimane pakkumine oli ABCdent poolt (http://www.minuvalik.ee/ee/deal/2139129385).Teenust kirjaldatakse järgmiselt: "Vee, õhu ja soodapulbri abil eemaldatakse hammastelt katt ja plekid ning hambad on taas oma loomulikku värvi. Protseduur on kiire ja valutu, ka raskesti ligipääsetavad kohad - nagu näiteks tihedad hambavahed - saavad puhtaks. Särav naeratus kaunistab Sind!".
Esitades sellele kliinikule küsimust sellekohta, kas nende poolt pakutava protseduuri ajal eemaldadakse ka hambakivi, vastatai mulle eitaval ning lisati, et seda saab teha täiendava tasu eest.
Siit küsimus: milline protseduur siis hõlmab endas hambakivi eemaldamist kui seda ei tehta pärlipesu ajal? Kas on eksisteerimas informatsioon selle kohta, mida iga pärlipesu protseduur PEAB endas sisaldama?
Tänan!
Terje Altosaar vastas (2012-04-09 13:21)
Väga hea küsimus. Kahjuks, ei tee pärlipesu imet ja tegemist ei ole ka ilu teenusega. Enne teenuse läbiviimist peab olema teostatud igemeravi. Pärlipuhastus on ainult hambapinna poleerimine ja värvilise pigmendi eemaldamine, mille tulemusena inimene saab ise max hästi õhtuti hambad puhtaks.

Hamba tugikudede põletikku põhjustab hambakaelal pesitsev bakterimass. Süljest ja igemetaskust mineraalid ladestuvad selles katus - tekib hambakivi, mis "kasvab" hambakaela mööda järjest sügavamale igemetaskusse. Selle käivitatud põletikuprotsess (mis on organismi kaitsereaktsioon) hävitabki hamba kinnituskoed. Seega tuleb parodontiidi raviks kõigepealt puhastada hambakaelad ka igemealusest hambakivist.

Haiguse hoiab kontrolli all eeskujulik suuhügieen (kindlasti hambavaheharjad) ja regulaarne professionaalne profülaktika.

Jõudu
Terje Altosaar
Ode Hambakliinik

Terje Altosaar Terje Altosaar, suuhügienist

Lõpetanud 2003 Helsingin Ammattinkorkeakoulun Sdati, 1995.a Helsingin IV Terveydenhuolto Oppilaitos. Täiendused ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Austrias jne. Töötanud suuhügienistina ja lektorina. Töötanud välja hambaarstiabide ja suuhügienistide kutseoskusnõuded. Hetkel töötab AS ODE Hambakliinik suuhügienistina. Projektimeeskonnas "Laste hammaste tervis"

Seotud asutustega:
· Dukan & Korrovits Hambaravi Kitsas 8, I korrus, Tartu, Tartumaa
· ODE AS Riia 11, Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.