Küsimus nr 5423

Vaike küsis (21. apr 2011)
Minu 13 aastane poeg krigistab öösiti hambaid, käisime ortodondi juures ja telliti sealt kaped, mida ta sai kasutada ainult 1,5 kuud (öösiti) ja kaped on nüüd läbi kulunud. Kas nad kestavad nii vähe aega ja nüüd pean jälle uued kallid kaped ostma?
Triin Jagomägi vastas (2011-04-29 08:26)
Hambaarstiga võiksite arutada, et millisest materjalist need kaped olid. Kui kaped on katki, siis tuleb uued muretseda, aga millistel tingimustel, seda peaksite juba oma ortodondiga arutama.
Kapesid on võimalik teha erinevast materjalist ja on võimalik materjale ka omavahel kombineerida. Kirja järgi tundub, et teie poeg vajaks natuke tugevamast materjalist kapesid. Aga kindlasti näidake katki läinud kapet arstile, sest on oluline ka teada, et kust kape katki läks.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.