Küsimus nr 5396

Liisi küsis (31. märts 2011)
Küsin imetamise ja hammaste laservalgenduse kohta. Minu hambaarst oskas öelda vaid, et ei ole soovitatav imetamise ajal. Aga ta ei osanud täpsustada, kuidas ja kaua see valgendav aine organismis püsib. Kas oleks mõeldav, et lihtsalt ei imeta näiteks 3-4 päeva peale valgendamist või sellel poleks mõtet, kuna valgendavat ainet võib ka siis organismis leiduda?

Teine küsimus - kui mitte valgendada imetamise ajal, kas on mõtet teha siiski ülemiste esihammaste kroonid paar tooni heledamad alumistest ja alles hiljem hambaid valgendada? Või on risk tooniga mööda panna liiga suur?

L
Ivo Ost vastas (2011-04-07 10:17)
Valgendada tuleks kindlasti enne krooni tegemist, siis saab krooni teha hiljem juba valgendatud hammastega ühte tooni tooni; see on palju lihtsam, kui hakata hiljem valgendusega üritama oma hambaid saada valmis krooniga samasse tooni.
Imetamise ja valgenduse koosmõju kohta mul info puudub, kuid idee poolest ei peaks valgendusaine e. vesinikperoksiid organismi sattuma, toime ju pigem lokaalne, e. valgendatakse ju hammaste kõvakudet ja igemed on tavaliselt selle puhul ka isoleeritud.
Ivo Ost Ivo Ost, hambaarst

Töökoht: Stomms OÜ, Punane 14A-312. Erialased huvid: implantoloogia, proteesimine, kirurgia, ravi.

Seotud asutustega:
· Lumi Dental (Postimaja Hambakliinik) Narva mnt 1, Tallinn
· Stomms OÜ Punane 14A, kab. 312 (3. korrus), Tallinn