Küsimus nr 4985

Anni küsis (16. apr 2010)
Minu eelmine küsimus, millele vastasite oli 4982. Vastasite, et ilmselt oli arstil vastav diagnoos ja mainisite ka röntgendiagnostika tegemist. Kas saan Teist õigesti aru, et juureravi ilma eelneva röntgenpildita ei tehta? Minu puhul oli tegu esmakordse külastusega ja eelnevaid diagnoose määratud ei olnud ega röntgenpilti eelnevalt tehtud. Juureravi vajaduse avastas arst nö. puurimise käigus ja tegi selle ka kohe ära. Seetõttu tekkiski küsimus, et kas hamba puhul, mis mul ei valutanud, oli tegemist õige ja kaalutud otsusega.
Timo Paberit vastas (2010-04-21 08:17)
Tervist!

Kui hamba puhastamise käigus tekkis perforatsioon ehk ühendus hambaõõnega, ei ole vahet, kas eelnevalt oli teostatud röntgenülesvõtteid või mitte. Juureravi protseduur on sel juhul näidustatud.
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.