Küsimus nr 4485

Marge küsis (30. sept 2009)
Tere! Mul on selline küsimus - niiditan hambaid kaks korda nädalas viiendat kuud. KUna mul on hambavahed suht laiad tagant (hambaid on välja tõmmatud), kasutasin algusest sellist harja. Kõik oli ok, aga ühe hamba puhastamisel hakkas kõvasti verd jooksma ja ige valutama. Läksin hambaniidile üle ja mure ikka sama - sealt hakkab verd jooksma ning suu ja hambaniit haisema iga kord kui ma puhastan. Milles võib mure olla ja kuidas seda eemaldada? Halvas suuhügieenis ei tohiks asi olla, hambad on korras ja pesen/niiditan nagu peab.
Terje Altosaar vastas (2009-10-05 10:00)
Tere Marge
Soovitan külastada oma hambaarsti. Kirjeldusest lähtuvalt julgen arvata, et selles hambavahes on kas hambaauk või täidise äär mis kogub baktereid. Kui katt jääb igemeäärde siis hakkab ige veritsema.

Jõudu
Terje Altosaar

Terje Altosaar Terje Altosaar, suuhügienist

Lõpetanud 2003 Helsingin Ammattinkorkeakoulun Sdati, 1995.a Helsingin IV Terveydenhuolto Oppilaitos. Täiendused ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Austrias jne. Töötanud suuhügienistina ja lektorina. Töötanud välja hambaarstiabide ja suuhügienistide kutseoskusnõuded. Hetkel töötab AS ODE Hambakliinik suuhügienistina. Projektimeeskonnas "Laste hammaste tervis"

Seotud asutustega:
· Dukan & Korrovits Hambaravi Kitsas 8, I korrus, Tartu, Tartumaa
· ODE AS Riia 11, Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.