Küsimus nr 4384

steff küsis (20. aug 2009)
Tere! Mul on üks küsimus… Ma lugesin ühe tüdruku lugu, kellel võeti breketid ära, kas pärast seda peavad kõik kandma eluaegset traati? Aitähh
Kirsten Nigul vastas (2009-08-25 16:34)
Breketite eemaldamisele järgneb ravitulemusi säilitav ehk retensiooni faas. Selle käigus hambad harjuvad uute asenditega. Retensiooni faasis kasutatakse hammastele kinnitatud või eemaldatavaid aparaate. Aparaadi valik ja kandmise pikkus sõltuvad algsest probleemist ja lõpptulemusest. Teatud probleemide puhul on ravitulemuste säilitamine eluaegne, sellisel juhul kasutatakse hammaste sisepinnale kinnitatud traate. Eluaegne retensioon on alati näidustatud alumiste hammaste breketravi korral, kuna alalõug kasvab ettepoole terve elu ja seetõttu kipub ruumipuudus seal taastekkima. Eluaegne retensioon on soovitav ka kahe ülemise esihamba vahelise vahe (diasteem) sulgemise ja suurte pöördpositsioonide korrigeerimise järgselt.
Kirsten Nigul Kirsten Nigul, ortodont

Töötab Kliinik 32-s ortodondina. Lõpetanud 1998.a Tartu Ülikooli. 2004. a sooritasin erialal eksami The Royal College of Surgeons of Edinburghi juures. Ta on Eesti Ortodontide Seltsi koolitusjuht, Euroopa Ortodontide Seltsi liige.

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.