Küsimus nr 4276

Marin küsis (1. mai 2009)
Tere! Mul on muidu olnud väga terved hambad, üks plomm on siiski 2006 aastal City Med`s paigaldatud, kuid nüüd viimastel kuudel on igemed hakanud valutama ja muutunud punaseks ning vasak lõuluu valutab, ma ei saagi aru, kas see on igemetest või tarkusehamba kasvamine? Elukaaslane on arst ja vaatas kiirelt hambad üle, tema arvates auke ei ole. Viimased paar päeva valus mäluda ja vasakus pooles kiirgab valu kõrva ja silmani välja. Millega võiks tegemist olla ja mis ravi võiks aidata ning kui kiiresti tuleks end hambaarsti juurde kirja panna? Mis võiks olla ravi maksumus Al Mare Hambakliinikus?

Tänades,
Marin
Marek Vink vastas (2009-05-07 08:13)
Valu ja punetus on põletikunähud. Tavalisim põhjus on kohalik infektsioon. Antud kirjelduse põhjal võiks pakkuda, et tegemist on tarkusehamba ümbrise kroonilise põletiku ägenemisega.
Raviks oleks mõistlik soovitada haiguse põhjuse likvideerimist. Antud juhul siis kaarele tõenäoliselt mittemahtuva tarkusehamba eemaldamist või vähemalt pehmekoe, mis takistab tarkusehamba tagakülje puhastamist, eemaldamist... Hambaarstile tasuks pöörduda põletiku ägedate nähtudega, et saaks haiguse täpsele põhjusele jälile. Mõnikord tuleb ägedad nähud enne tarkusehamba eemaldamist antibiootikumitableti kuuriga rahustada. Al mare hambakliinikus võib kogu protseduur koos tuimastuste ja röntgenülesvõttega maksma minna tuhatkond krooni.
Marek Vink Marek Vink, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1989-1992, Helsingi Ülikool 1992-1995. Tartu Ülikooli õppejõud 1997-2005. Hetkel hambaarst Al Mare Hambakliinikus. Hambaarstide Liidu president

Seotud asutustega:
· Meliva Al Mare hambakliinik Vabaõhumuuseumi tee 2A, Tallinn
· Meliva KW hambakliinik Pärnu mnt 22-2, Tallinn