Küsimus nr 4261

Liina küsis (26. apr 2009)
Kas eestis on võimalik üldnarkoos, kui näiteks parandatakse mitut hammast korraga. Hind pole oluline aga üks hullemaid asju on just enne tuimestust tehtav urgitsemine. Kas ei saaks nii, et ütlen mis vaja parandada ja siis narkoosi alla, ja kui kõik valmis siis üles? Kardan igasugu protseduure isegi tuimestuse all, sest kuulen hääli ja lähen täitsa paanikasse. Kas nii ei ole võimalik nagu USAs, et kasutatakse naerugaasi?
Reet Pallase vastas (2012-08-21 09:53)
Tere Liina,

Narkoosis on tõepoolest võimalik parandada ka mitut hammast korraga. Küll aga diagnoosib hambahaigusi ja otsustab ravivajaduse üle ikkagi hambaarst, kes on eriala omandamiseks õppinud pikki aastaid.

Naerugaasi minu teada Eestis üheski hambaravis ei kasutata.

Narkoosis hammaste ravi toimub Tallinna hambakliinikutest näiteks Medisfääris ja Balneomis, Tartus Stigmas ja Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiapolikliinikus.


Heade soovidega,

Reet Pallase
hambaarst
Reet Pallase Reet Pallase, hambaarst

Töötab Kliinik 32 hambaarstina, kelle valdkonnaks on hammaste ravi ja suukirurgia. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ja alustanud residentuuris spetsialiseerumist suu-, näo- ja lõualuudekirurgiks.

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.