Küsimus nr 4249

Jane küsis (19. apr 2009)
tere. Olen hädas oma tagumise hambaga (tagant eelviimane) millest on järgi vaid ääred. Need ääred on teravad ja väga madalad, hammast peaaegu ei olegi. Ige on ka kuidagi sinna sisse juba vajunud (nii ütles mulle hambaarst, ta ei olnud kindel, kas saab parandada või ei, ja kui saab, siis pidi minema maksma mitu tuhat) Nüüd on hammas valutama hakanud ja tahaks lasta välja tõmmata... Kardan aga hambaarsti jubedalt ja tahakski teada, mismoodi seda hammast välja tõmmatakse? Tal ei ole ju servi eriti, millest kinni haarata. Valu sunnib arstile minema aga hirm on liiga suur... Kas on põhjust karta või on hambaarstil tõesti võimalik see nii välja tõmmata,et tuimestusest piisab ja ma jään seal toolil "ellu"? Väga tänan vastuse eest.
Jan Orn vastas (2010-12-01 15:22)
Tere Jane,
Muretsemiseks pole põhjust, tänapäevased tuimestusvahendid võimaldavad selle hamba eemaldada valutult. Krooni puudumine teeb hamba eemaldamise võibolla keerulisemaks, aga vahest on krooniosa vaja eelnevalt ära puurida, juurte eemaldamiseks.

Tervitades,
Jan Orn
Jan Orn Jan Orn, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1989-1994; Töökohad: alates 1995 SA TÜ Kliinikum osak.juhataja; 1995-1998 Tartu Ülikooli õppejõud; alates 1998 Nigul ja Orn Hambaravi hambaarst

Seotud asutusega:
· Nigul ja Orn Hambaravi OÜ Sõbra 56a, II korrus, Tartu, Tartumaa