Küsimus nr 4243

Katerina küsis (16. apr 2009)
зраствуйте,

Я бы хотела узнать сколько у вас стоит выравниванеи семерок с верху, каким способом их вы могли бы посоветовать по их выравниванию. У меня семерки особенно с правой стороны с верху беспокоит. Мне сделали рентген и там четко видно что семерка растет в сторону шестерки под углом 45%. И еще я бы хотела узнать принимаете ли вы по субботам или воскресеньям? И при возможности заказать время на следусщие выходные.

Зарание очень благодарна,
Катерина
Triin Jagomägi vastas (2009-04-20 18:50)
Seitsmendaid hambaid on võimalik reastada, aga kahjuks lihtsalt kirjelduse järgi, ilma patsienti nägemata ei ole võimalik mitte midagi konkreetset välja pakkuda. Hammaste prognoos sõltub patsiendi vanusest. Kirjast ei ole täpselt aru saada, et kas hammas on juba suhu lõikunud või veel lõikumas. Kui hammas on veel lõualuus ja ruum lõikumiseks on olemas, siis tuleb lihtsalt oodata ja jälgida. Kui ruumi ei ole, siis tuleks pigem see hammas eemaldada. Reeglina seitsmendate hammaste lõikumiseks ruum on hambakaare lõpus olemas. Probleemid tekivad sagedamini tarkusehammastega e. kaheksanadate hammastega. Tarkusehammaste restamine ei ole näidustatud ja ruumipuuduse näidustusel need eemaldatakse.
Enamustes hambakliinikutes ortodondi vastuvõttu laupäeval ja pühapäeval ei ole. Kliinikud töötavad reeglina tööpäeviti.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa