Küsimus nr 4045

Kertu küsis (10. veebr 2009)
Nimelt olen valule ülitundlik. Minu hamba arst on öelnud, et ta pole veel näinud, et keegi sedasi valu kardaks. Sellest siis küsimus, kas teil on võimalik ka narkoosiga teha või millised võimalused teil on?
Kas Eestis saab üldse narkoosiga hambaravi ja palju see maksma võib minna?

Mul oleks vaja hambad korda teha, samuti on mu hambaemail vaidi krobelisem, kas ka sellele on lahendus?
Mul on igemed põletikulised, nimelt juhtus mul lapsena õnnetus -kukkumine jääl ja sellest algasid hambaprobleemid ning suur valu hambaprotseduuridel
Timo Paberit vastas (2009-02-16 10:45)
Tere!

Enamasti piisab ka ülimalt tundlike hammaste korral lokaalanesteesiast. Õiges annuses manustatuna ning adekvaatse metoodika korral peaks raviprotseduuride läbiviimine õnnestuma. Kuna hammaste ravi on aeganõudev ning etapiline töö, ei ole narkoosi kasutamine enamasti näidustatud. Seda teeme vaid eluohtlike seisundite korral esmaabiks. Tasulise teenusena algavad narkoosi hinnad ca. 4000 kroonist. Hammaste ülitundlikkus võib olla seotud lapsepõlves saadud traumaga kuid ei pruugi. Täpsemat infot on võimalik anda pärast läbivaatust!

lugupidamisega
Dr. Timo Paberit
www.mhk.ee
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.