Küsimus nr 3872

Ranely küsis (2. nov 2008)
Tere!
Mul on selline probleem, et ülemiste hammaste vahel on hambavahed millest ma tahaksin vabaneda, kuid breketite panek ei ole võimalik. Olen käinud ka hambraarstide juures, ning olen ka teadlik sellest, et mul on mõned piimahambad suus, mis suhu jäävadki, kuna jäävahambaid alt kasvama ei hakka. Olen kuulnud, et hambavahet on võimalik ka täita, sooviksin saada teada, kui palju see maksma läheb. Ning kus seda protseduuri on võimalik teha?
Kirsten Nigul vastas (2010-12-01 15:23)
Hammaste vahel olevate vahede sulgemiseks on mitmeid võimalusi ja konkreetse ravimeetodi valik sõltub olukorrast. Mõningatel juhtudel on vahet võimalik sulgeda hammaste laiendamisega (täidised, laminaadid), vahel breketitega, aga teatud juhtudel on vaja esmalt hambid nihutada üksteisele lähemale ja hiljem neid laiemaks ehitada. Täpse lahenduse konkreetsele olukorrale oskab pakkuda raviarst või ortodont. Hammaste laiendamisega tegeleb raviarst täidised on umbes 1000EEK, laminaadid 4000-5000EEK.
Kirsten Nigul Kirsten Nigul, ortodont

Töötab Kliinik 32-s ortodondina. Lõpetanud 1998.a Tartu Ülikooli. 2004. a sooritasin erialal eksami The Royal College of Surgeons of Edinburghi juures. Ta on Eesti Ortodontide Seltsi koolitusjuht, Euroopa Ortodontide Seltsi liige.

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn