Küsimus nr 3865

Merily küsis (31. okt 2008)
Tere! Mul on paar küsimust breketite kohta. Nimelt, lähen lähipäevil ortotondi juurde (sp vastake nii kiiresti kui võimalik, palun), lubas panna kummid. Kuhu täpsemalt need pannakse? Millised need välja näevad (kui suured, mis kujuga, mis värvi) ? Ja kui kaua need on?
Nii, siis arst ütles, et kaks päeva hiljem tuled tagasi ja paneme järgmised kummid. Mida need endast veel kujutavad?
Ja siis nädala pärast breketid. Kas on mõtet väga pabistada? Et ma nii hullult pabistan, et on vääääga valus. Kas vaha võtab valu ära ja kuidas seda peale määritakse/pannakse?

Aitäh!
Kirsten Nigul vastas (2008-11-06 16:50)
Kummid pannakse nende hammaste vehele, mille ümber tahetakse võrusid panna, tavaliselt on need esimesed ja teised purihambad. Kummide panemine ei ole valus. Kummid lükkavad hambaid 0,5mm üksteisest eemale ja arst ei pea hambaid puurima, et sinna ümber võrusid panna. Kummide kandmise ajal tekib tunne, et midagi on hammaste vahel ja kergelt valus võib samuti olla. Valu vastu aitavad valuvaigistid.
Kirsten Nigul Kirsten Nigul, ortodont

Töötab Kliinik 32-s ortodondina. Lõpetanud 1998.a Tartu Ülikooli. 2004. a sooritasin erialal eksami The Royal College of Surgeons of Edinburghi juures. Ta on Eesti Ortodontide Seltsi koolitusjuht, Euroopa Ortodontide Seltsi liige.

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.