Küsimus nr 3851

Volli küsis (23. okt 2008)
Tere. Kuna ees ootab suurem proteesimine, siis tekkis internetist uurides küsimus, kas meil pannakse 2-3 hamba säilitamise võimalusel ülalõuale "Cu-Sil denture" (tõlget ei tea) täisproteese? St nagu tavaline täisprotees, ainult nende paari olemasoleva hamba kohal on proteesis avad ning nii püsiks protees kindlamalt suus. Ei leidnud kusagilt eestikeelset infot selle kohta.
Cu-Sil denture-st on juttu selle lehe lõpus
http://www.Doctorspiller.com/partial_dentures. Htm

Tänan.
Martin Martma vastas (2008-10-28 11:04)
Tere,

Ma saan aru, mida te mõtlete. Minuteada sellist proteesi eestis ei tehta. Sellist proteesi saab kasutada ainult teatud juhtudel. Kuid pikas perspektiivis muutub see ikkagi täisproteesiks (totaalproteesiks). Oleks hea kui te pöörduksite hambaarstijuurde. Seal vaadatakse suu korralikult üle ja tehakse vastavalt olukorrale ja teie võimalustele raviplaan. Netilehelt kust te seda infot vaatasite on enamasti mõeldud USA kasutajatele. Iseenesest on koos hambatehnikuga võimalik ka midagi taolist teha, kuid isiklikult arvan, et on paremaid võimalusi olemas.
Martin Martma Martin Martma, hambaarst

Töötab Kliinik32-s hambaarstina, kelle valdkonnaks on hammaste ravi ja proteesimine ning esteetiline hambaravi. Ta on lõpetanud TÜ arstiteaduskonna. Osalenud täiendkursustel Eestis, Soomes Lätis ja Hispaanias.

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.