Küsimus nr 3733

Katrin küsis (29. aug 2008)
Aastaid tagasi parandatud hamba peale tekkis pruun plekk, uus hambaarst puuris vana augu lahti (see plekk olevat sellest tekkinud, et eelmine kord polnud korralikult puhastatud) ja plommis uuesti. Nüüd on sellest aasta möödas ja samasugune plekk tekkis uuesti koos ebameeldiva tundega nagu oleks midagi hamba vahel. Millega võib tegu olla, kas sellest saaks lahti ja kas hambaarst on kohustatud seda uuesti parandama nn garantii korras?
Ivo Ost vastas (2008-09-02 07:59)
Ilmselt on tegu sekundaarse kaariesega, mis ei pruugi tekkida ainult sellepärast et täidise alt halvasti puhastatud või vähe puuritud. Selle põhjuseks võib näiteks kontaminatsioon niiskuse/sülje/verega täidise panemise ajal, vilets täidismaterjal või selle sidumisaine (bond), liiga paksud täidisekihid jne.
Üldjuhul antakse täidistele aastane "garantii", aga loomulikul kõike annab arstiga arutada ja mingi lahendus leida.
Samas meditsiinis ei ole võimalik eriti mingeid garantiisid anda, sest paljud asjad ei sõltu arstis, vaid võib olla patsiendist või tema organismist.
Ivo Ost Ivo Ost, hambaarst

Töökoht: Stomms OÜ, Punane 14A-312. Erialased huvid: implantoloogia, proteesimine, kirurgia, ravi.

Seotud asutustega:
· Lumi Dental (Postimaja Hambakliinik) Narva mnt 1, Tallinn
· Stomms OÜ Punane 14A, kab. 312 (3. korrus), Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.