Küsimus nr 3663

Meelika küsis (5. aug 2008)
Tere, juba 2-3 kuud on mul probleem valuliku suu limaskestaga. Nii hambaarst kui nahaarst, samuti nina-kurguarst välisel vaatlemisel midagi ei näe, seen- ega bakteriaalset leidu ei olnud. Perearsti poolt määratud Metrodinazoli ravikuurist ei olnud samuti abi.
Kas oleks mõttekas teha hammaste ja lõualuu röntgenpilt, kuna alumised tarkusehambad on mul väidetavalt nn horisontaalasendis? Kas on võimalik, et praeguses vanuses (ca 40a) on nad kuidagi edasi kasvama hakanud? Ei oska midagi muud enam pakkuda põhjusena. Või tõesti stress? :)
Kuigi keegi midagi ei näe, siis endale tundub suu limaskest turses ning aegajalt need põletiku moodi sümptomid lihtsalt leevenevad, siis ägenevad taas.
Kelle poole pöörduda?
Anneli Teesalu vastas (2008-08-14 09:23)
Probleemi kindlakstegemiseks on hädavajalik panoraamröntgen kogu hammaskonnast. Tavaliselt on igemepõletiku tekke põhjuseks igemetaskutesse kogeunev katt, mis mineraliseerudes tekitab hambakivi. Tihti võib hambakivi peituda väga sügaval igemetaskutes ning jääb visuaalsel vaatlusel märkamatuks. Röntgenpildilt on võimalik hambakivi olemasolu kindlaks teha. Võib olla peitubki siin Teie probleemi lahendus.